Com saber que el cotxe gasta líquid anticongelant


Com saber que el cotxe gasta líquid anticongelant

 

L’anticongelant és un element de vital importància pel bon funcionament del teu vehicle i el consum de líquid refrigerant és un problema greu pel vehicle. La seva missió es absorbir l’excés de calor del motor, per a que es mantingui a la temperatura ideal, que són uns 90ºC. A més a més, el motor del cotxe té un sistema de refrigeració que el permet funcionar a una temperatura òptima, és a dir, ha de funcionar igual en una regió tant amb molta calor com amb molt fred.

Aquest sistema ha d’estar segellat, però si els nivells baixen s’ha d’anar al taller el més aviat possible.

 

La pèrdua de líquid refrigerant o anticongelant, és pels usuaris, una de les avaries més cares, ja que normalment implica que està afectada la junta de culata, i la seva reparació oscil·la els 1.000€.

 

La pèrdua de líquid refrigerant és una de les avaries més cares

 

 

Per començar la reparació, el mecànic ha de comprovar que no hi ha fugues al circuït que puguin venir de juntes o “manguitos” en mal estat. Si no n’hi ha, vol dir que el vehicle el consumeix i el líquid refrigerant s’està barrejant amb l’oli de motor, la qual és una de les avaries més  complexes de solucionar pel taller.

 

Comprovar si els dos elements s’estan barrejant és relativament senzill ja que, dins del depòsit del refrigerant, es veuran taques flotant. D’altra banda, al tap de l’oli també hi haurà taques produïdes per la barreja de les dues substàncies calentes.

 

Es recomanable no circular si el vehicle te aquest tipus de problemes, ja que l’ús continuat pot acabar trencant el motor per complert i generar una avaria més cara.

 

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació .plugin cookies

ACEPTAR