Bloc


El comportament que pot fer malvé el teu cotxe

Publicat per 2:35 pm Blog, Consells | 0 comentaris

Un comportament que es repeteix entre aquells conductors que busquen estalviar combustible és el de conduir amb el motor a baixes revolucions i en marxes llargues. D’aquesta manera es redueix el consum del cotxe.

Una pràctica que pot suposar un petit estalvi. Tot i això, quan s’abusa d’aquest truc, hi ha males conseqüències relacionades amb fallades i avaries al motor, així com en altres dels sistemes del vehicle.

Diferències entre els motors de gasolina i els de dièsel

De manera general, els motors de gasolina funcionen entre les 2.000 i les 4.000 revolucions per minut. Per la seva banda, els motors de dièsel situen aquesta forquilla entre les 1.500 i les 3.000 revolucions per minut, una xifra una mica menor.

I és que el fet de conduir a baixes revolucions el motor es veu menys forçat, cosa que fa que es consumeixi menys. Tot i això, té diverses conseqüències negatives.

Què pot passar si es condueix a baixes revolucions?

Són diverses les coses que cal tenir en compte abans de posar en marxa aquest truc. Sí, perquè quan se n’abusa, les conseqüències poden ser nefastes per al motor i altres sistemes. A més, fins i tot es pot arribar a consumir més en alguns moments determinats.

Els problemes de conduir a baixes revolucions

1. Pots consumir més

Quan es condueix a baixes revolucions es pot precisar en certs moments d’un extra de potència, com quan s’enfila un port o cal avançar. En aquests casos, el motor respondrà de manera més lenta. Per això, en consumirà més.

Aquest fet tan simple dispararà el consum, per tant estaràs perdent gran part de l’estalvi que has pogut aconseguir mentre estaves duent a terme el truc. Però això no és tot, també hi ha altres problemes associats.

2. Altres sistemes que poden patir danys

Per altra banda, el motor no és l’únic element que pot patir danys, ja que succeeix el mateix amb els sistemes anti contaminació, així com amb els filtres antipartícules. I la raó és que el vehicle no funciona a la temperatura òptima.

Com a conseqüència, no es poden cremar els residus i aquests sistemes es poden bloquejar. En aquest sentit, una avaria d’aquesta mena pot anar dels 400 als 1.200 euros, i per això l’estalvi tampoc serà tal.

3. Problemes amb l’oli

L’oli és un altre dels elements que cal tenir en compte. A baixes revolucions trigarà més a assolir la seva temperatura de funcionament, que se situa entre els 80 i els 90 graus.

Si no treballa a aquesta temperatura, no lubricarà els components del motor de la forma adequada, podent ocasionar, de nou, més avaries. De fet, el pitjor que pot passar és que hagis de canviar el motor complet.

4. Altres problemes

Finalment, a tots aquests problemes, també cal sumar-hi les tensions i l’esforç que patiran elements com els pistons, les bieles o la caixa de canvis. De nou, tant la durada com el funcionament podrien veure’s afectats.

Imatges: Contacta | Tallers Fabregat

Web: Els mecànics es freguen les mans: l’error amb el cotxe que et destrossa el motor (catalunyadiari.com)

Punts clau a revisar a la primavera

Publicat per 5:20 pm Actualitat, Blog, Consells | 0 comentaris

Punts clau a revisar a la primavera

Sempre és important portar el vehicle en bon estat per evitar mals majors, però amb l’arribada de la primavera hi ha una sèrie de canvis climatològics que afecten de manera diferent el funcionament dels cotxes i fan convenient fer una revisió al vehicle. Tot i que aquestes temperatura no son tan perjudicials per a la mecànica com el fred de l’hivern o el calor de l’estiu, hi ha fenòmens que afecten especialment al vehicle en aquesta estació i que afecten de manera directa alguns dels seus components.

La importància del filtre d’aire

Per exemple, en aquesta estació, la quantitat de partícules en suspensió augmenta i, com a conseqüència, s’acumulen al filtre d’aire, el que pot comportar un mal funcionament degut a un desgast prematur. Per aquest motiu, si convé, és recomanable substituir-lo.

No menys important és l’interior de l’habitacle del cotxe, ja que en aquestes dates hi ha moltes al·lèrgies que pateixen molts conductors i acompanyants. Pol·len, pols, àcars i bactèries procedents de l’exterior resulten realment molestos, però la seva entrada pot limitar-se en gran mesura si el filtre de l’habitacle (filtre de pol·len) està en bones condicions. És important revisar-lo i si convé substituir-lo.

Comprova l’aire condicionat

A més a més, depenent de l’any, en primavera podem arribar a temperatures elevades, per aquest motiu l’aire condicionat comença a fer-se necessari per combatre-les. Si no et funciona correctament, és aconsellable que vagis al teu taller de confiança per a que te’l revisin.

I després de l’hivern, és possible que les bateries més velles hagin patit un desgast que comporti la seva substitució. S’haurà de revisar per evitar qualsevol mal de cap.

I si és una primavera plujosa, la barreja de pluja, flors i fulles acumulades damunt del parabrises pot reduir la visibilitat. Per a treure adequadament aquesta brutícia, així com les gotes de pluja, s’ha d’assegurar de portar els neteja parabrises en bones condicions.

Imatges: Tallers Fabregat Bellpuig

Fonts: Infotaller

PREPARA’T PER L’INSPECCIÓ DE L’ITV

Publicat per 6:03 pm Actualitat, Blog, Consells, Sin categoría | 0 comentaris

Consells abans d’anar a l’ITV

 

Com ja saps, a la ITV inspeccionen els vehicles amb la finalitat de garantir la seguretat a la carretera i el respecte pel medi ambient. L’ideal per a tots és superar la ITV sense cap defecte, però si passa i és considerat greu, s’ha de reparar i tornar a la ITV per a la seva comprovació.

I la veritat és que hi ha alguns defectes greus que podries veure tu mateix i evitar abans de passar la ITV.

 

Testimoni MIL (Malfunction Indication Lamp)

Aquest testimoni indica que hi ha un error al motor, normalment relacionat amb la injecció de combustible.

Testimoni MIL (Malfunction Indication Lamp)

Amb aquesta llum encesa no serà possible a l’ITV fer la prova d’opacitat dels dièsel o la dels gasos en els cotxes de gasolina, a més de considerar-se un defecte greu. Hauràs d’anar al taller, ja que t’està avisant d’un problema que afecta directament la teva seguretat.


Testimoni d’Airbag

Si aquesta llum està encesa vol dir que hi ha algun mal funcionament de l’airbag i, per tant corres el risc que, davant d’un impacte, l’airbag no actuï com cal. Així que, per la teva seguretat, porta-ho a arreglar.


Nivell d’oli

 

Un dels requisits a l’hora de l’inspecció de l’ITV es comprovar el nivell d’oli per assegurar-te que el motor està en condicions de poder-li fer la prova d’opacitat. A més a més, és important de cara a la conducció: ja que, per sota del mínim, pot arribar a gripar el motor, i, per sobre, pot generar avaries serioses en el motor i catalitzador dels vehicles.

Enllumenat i senyalització

La majoria de vehicles no supera la ITV per algun defecte greu en l’enllumenat del vehicle com, per exemple, que no funcioni alguna de les llums d’encreuament o algun dels intermitents. Això ho pots tu mateix i evitar ser rebutjat per la ITV.

 

Vidres i miralls


Els vidres del vehicle han de tenir marca d’homologació, de manera que tampoc poden incorporar làmines para-sol que no portessin d’origen. Pots instal·lar làmines tintades en els vidres del cotxe, menys en el parabrisa i les finestres del conductor i l’acompanyant, i sempre han d’estar homologades. A més, has de tenir en compte que cap vidre ni mirall pot presentar cops o fissures. D’altra banda, les finestres han de poder baixar i pujar correctament.

Els tintats dels vidres han d’estar homologats

 

Cinturons i portes


Totes les portes han d’obrir
, tant per dins com per fora, perquè, en cas d’accident s’ha de poder accedir al vehicle. Amb els cinturons passa una cosa semblant: el vehicle ha de disposar de tants cinturons com places, i estar homologats i funcionar.

 

Placa de la matrícula


La placa de la matrícula ha d’estar homologada i en bon estat, ja que el vehicle ha de poder-se identificar perfectament. Així que, assegura’t que la teva matrícula és ben llegible abans d’acudir a una estació de la ITV.

 

Pneumàtics


És un dels elements fonamentals del vehicle. És per això que, revisa mensualment la pressió dels neumàtics i que el seu desgast no estigui per sota del que marca el testimoni. Recorda que també és important respectar l’equivalència dels pneumàtics en el cas de voler canviar les rodes del teu vehicle.

Si comproves tots aquests punts sovint, no només t’estalviaràs anar i tornar de la ITV, sinó que estaràs fent un adequat manteniment del teu vehicle i això es traduirà en una major seguretat.

 

Imatges: Tallers Fabregat |

Font: Els defectes que pots evitar abans de passar la ITV (itv-tuvrheinland.es)

NAVEGADOR PER MOTOS ZUMO XT – GARMIN

Publicat per 2:02 pm Actualitat, Blog, Promocions, Sin categoría | 0 comentaris

NAVEGADOR PER MOTO ZUMO XT – GARMIN

Els GPS s’han convertit, avui en dia, en imprescindibles quan ens hem de moure degut a que ens ajuden a no perdre’ns, a arribar al nostre destí, i a trobar llocs on puguem posar combustible o fer una parada. Molts fem servir el mòbil, però el cert és que comptar amb un GPS específic té molts avantatges; per exemple, no depenem de la bateria del mòbil, ja que s’esgota molt ràpidament, ni tenim per que dependre exclusivament d’un dispositiu que també volem fer servir per a comunicar-nos.

I això, quan anem amb moto, és encara més important, ja que no ens podem posar a tocar el mòbil per sortir o entrar d’una aplicació, o tornar a iniciar el GPS si s’ha tancat per algun motiu.

Ara bé, els GPS per a motor no son iguals que els GPS per als cotxes. Per l’ús que li haurem de donar, requereix de certes característiques que son molt importants per a que sigui pràctic i realment útil.

Per aquest motiu et presentem el millor GPS per moto que existeix al mercat, ZUMO XT de GARMIN ideal tant si surts en ruta amb moto amb grups com si vas de viatge.

 

GPS motos ZUMO XT de GARMIN

ZUMO XT – GARMIN el millor GPS per a motos

 

Visualitza la Pantalla TFT HD multi tàctil, de vidre i gran brillantor, en color i amb retro il·luminació blanca de 5.5 polsades d’una mida superior, que pots portar en vertical o en horitzontal i amb una resolució de 1280 x 720 píxels durant el dia i la nit, i amb unes dimensions 8,8 x 14,8 x 2,4 cm, amb una bateria de liti recarregable. Fins a 6 hores de durada (fins a 3,5 hores amb la il·luminació al 100%), amb un emmagatzematge de 32GB i es pot utilitzar sota qualsevol condició meteorològica ja que és resistent a l’aigua.

És el millor d’aquest GPS és que t’ofereix mapes en tres formats: amb els plànols de carretera, en vista de relleu amb mapes topogràfics i amb vista aèria amb fotos per satèl·lit. A més a més, tu només has de triar l’origen i el destí, i seleccionar quin tipus de carreteres vols agafar per a que sigui el GPS el que et guiï pels llocs que mai has visitat.

Des de la funció de mans lliures fins a les comunicacions per satèl·lit inReach ® , la seguretat del pilot és el primer.

Recorda que el gravador de tracks s’encarrega de guardar-te els teus millors recorreguts.

I mantingues el ritme amb les alertes per a motoristes i evita perills, com corbes pronunciades, en el teu camí. I a disfrutar!

 

 

 

 

LÀMINES SOLARS – TOTS ELS BENEFICIS

Publicat per 2:18 pm Actualitat, Blog, Consells | 0 comentaris

Els beneficis dels vidres tintats

 

Amb l’arribada de la calor i, per a la majoria les vacances d’estiu, es fa molt pesat conduir,  ja que darrera els vidres del cotxe, l’enlluernament, la calor i els raigs UV poden ser un perill al volant (cansament, somnolència,…).

 

No només és una qüestió d’estètica, ja que en aquest article t’ensenyarem altres beneficis de portar els vidres tintats foscos (làmines solars) que de ben segur no coneixies.

 

Abans i després dels vidres tintats

 

·         Seguretat

Les làmines solars són de plàstic ‘polièster’ i gràcies a estar tan ben adherides al vidre, en cas de trencar-se el vidre evita que els fragments de vidre surtin disparats i puguin tallar als ocupants.

 

·         Confort

Aquestes làmines redueixen notablement la calor dins del cotxe, fins a un 10% menys de temperatura, la qual cosa suposa un gran confort per als passatgers, sobretot en trajectes llargs (com poden ser les vacances).

 

·         Estalvi de combustible

És un dels beneficis menys coneguts i que costa més d’entendre. Hi ha una relació directa entre l’estalvi de combustible i l’ús de làmines solars, ja que al no fer tanta calor no es fa servir tant l’aire condicionat i per tant no es gasta tant combustible. Fes la prova, és realment sorprenent.

 

·         Privadesa i protecció contra els robatoris

Amb els vidres tintats foscos et donarà més privacitat i evitaràs robatoris, ja que els lladres no poden saber que hi ha dins del cotxe. A més a més, hi ha marques que combinen làmines solars amb làmines antirobatori, per tant, el lladre podrà trencar el vidre però no accedir al seu interior.

 

Molt fàcils d’instal·lar

 

·         Protecció contra els raigs UV

Aquestes làmines tenen un filtre contra els raigs UV cosa que evitarà que el sol deteriori la tapisseria o el quadre de comandaments interior del teu cotxe. Com també està recomanat per l’Skin Cancer Fundation per evitar les cremades a la pell degut als raigs UV – molt aconsellable en el cas de nadons i nens petits.

 

·         Reducció de les brillantors

Els vidres tintats actuen com unes ulleres de sol, i això evita el cansament ocular a causa de les molestes brillantors solars, sobretot en trajectes llargs i a plena llum del dia, ja que sovint ens enlluernem, cosa que dificulta la conducció.

 

·         Estètica

Millora la presència del cotxe brindant un aspecte més modern i esportiu.

 

Qualsevol lluna de vehicle o vidre de finestra es pot tintar, encara que per la complexitat de la feina és imprescindible confiar aquest treball a professionals. I és que amb una làmina mal col·locada o de baixa qualitat no aconseguirem els resultats que busquen, podent, fins i tot, comportar danys no desitjats.
Amb una neteja adequada i si no es manipulen incorrectament, les nostres làmines – totes amb garantia de 7 a 12 anys – poden durar més d’una dècada en perfectes condicions.

 

 

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació .plugin cookies

ACEPTAR