Bloc


Què signifiquen els símbols i colors del quadre d’instruments?

Publicat per 6:26 pm Actualitat, Blog, Consells | 0 comentaris

Què signifiquen els símbols i colors del quadre d’instruments?

 

Segur que alguna vegada se t’ha engegat alguna llum del quadre d’instruments, i, al no tenir el manual d’instruccions a mà, no has sabut que signifiquen. I sabies que la majoria de les llums són comunes en la majoria dels vehicles.  Per aquest motiu, farem una repassada per tal de refrescar-te-les.

 

Per començar és important fixar-te en el color de la llum. Com comprendràs no te la mateixa importància el color vermell que el color blau. Com, per exemple, en els senyals de trànsit, el color blau t’informa, el taronja t’avisa i el vermell és senyal de perill. Per aquest motiu, depenent del color de la llum hauràs d’anar amb més o menys de compte. Si no li fas cas pot provocar una avaria irremeiable o un accident.

 

Indicador de llums

 

Vol dir que una o vàries bombetes no funcionen.

 

Indicador d’assistent d’estacionament

Significa que l’assistent d’aparcament o els sensors o càmera estan actius

 

 

Indicador de marxa recomanada

Indica que pots posar una marxa més o menys depenent de la velocitat que portis, actualment tots els cotxes nous et marquen que has de canviar de marxa o no.

 

Indicador de control de creuer

 

 

És a dir, estàs regulant la velocitat a la que vols circular amb el cotxe.

 

Indicador de llums de posició

Això significa que les llums de posició estan enceses, aquestes llums estan enceses però no fan claror per conduir de nit. Després hi ha les curtes que són les encenen quan és fosc o entrem en un túnel i per últim hi ha les llargues que són que fan més claror però procura engegar-les que no tinguis cap cotxe al davant nostre per no enlluernar-lo.

 

 

Indicador de prémer el pedal

Aquest símbol només el tenen els cotxes amb canvi automàtic, i vol dir que la palanca es troba en la posició P, és a dir, que per a moure-la és necessari prémer el fre.

 

 

Indicador de les llums intermitents

 

Indica que estàs utilitzant el llum intermitent cap a la dreta o l’esquerra.

 

 

Indicador de baix nivell de pastilles de fre

 

Vol dir que les pastilles de fre estan desgastades. S’apaga automàtica quan es canvien.

 

Indicador start/stop

 

S’encén quan l’start/stop està activat o desactivat. Si està actiu el cotxe es para i s’arrenca sol quan poses el punt mort. Hi ha gent que es posa nerviosa que s’apagui i s’engegui tan sovint ja que també s’apaga l’aire condicionat i altres coses. Per aquest motiu, és bo saber que significa aquest símbol per activar-lo o desactivar-lo a gust de cada conductor.

 

 

Indicador sistema d’emissions

Indica que el sistema d’injecció i escapament es troba en bones condicions. Si a l’arrancar el cotxe no s’apaga o fa intermitències és un problema en el sistema de combustió, en aquest cas és convenient no accelerar ja que del contrari es poden danyar components del sistema d’escapament per patir un sobre escalfament. Podria ser una avaria de les bugies, bobines o combustible de mala qualitat. A vegades s’encén quan ens quedem en reserva constantment.

 

 

Indicador de líquid neteja parabrises

 

Significa que el líquid neteja parabrises s’ha esgotat.

 

 

Indicador d’advertència en general

 

Indica d’advertència en general, depenent si és vermell o groc. El vermell indica perill i el groc que hi ha un problema en algun sistema.

 

Indicador ESP

 

Indica el control d’estabilitat i tracció. Si fa pampallugues vol dir que el sistema d’estabilitat i tracció no funciona, i si ho fa de forma permanent vol dir que el sistema falla i si apareix un OFF amb el dibuix vol dir que el sistema està apagat.

 

Indicador de bugia de precalentament

 

Significa que les bugies estan enceses per a escalfar els cilindres. L’important és que quan engeguem el motor s’apagui aquesta llum.

 

Vol dir que hi ha gel a la carretera

Cada vegada hi ha més cotxes que porten aquesta llum. S’encén quan la temperatura és inferior a 3º centígrads.

 

 

Llums antiboira

 

Indica que les llums de boira estan enceses, de color groc són les de darrera, i de color verd les de davant.

 

Indica que hi ha nivell baix de líquid anticongelant

S’encén quan el líquid del radiador és baix. És important prestar-li atenció a aquesta llum per evitar un sobre escalfament del motor.

 

 

Baix nivell de combustible

 

Vol dir que queda por combustible al dipòsit.

 

Indica la pressió dels pneumàtics

 

Vol dir que algun dels pneumàtics està baix de pressió i s’ha de posar aire.

 

Indicador de temperatura del líquid refrigerant

Si és de color blau la temperatura és normal, si és vermella hi ha un sobre escalfament. En aquest cas has de parar el vehicle i apagar el motor. No obris el tap del líquid fins que el cotxe no s’hagi refredat una mica per evitar cremades degut a la pressió si l’obres en calent.

 

 

Indicador de sistema d’immobilitzador

Si s’encén de manera permanent vol dir que falla el sistema d’alarma o immobilitzador.

 

Indicador d’avís del cinturó de seguretat

 

Si és de color vermell avisa que o el conductor o el passatger s’han de cordar el cinturó de seguretat, i si és de color groc que se l’han de cordar els passatgers del darrera.

Indicador de portes obertes

 

Significa que alguna porta del cotxe està oberta o mal tancada.

 

 

Indica que el capó o el maleter estan oberts

Vol dir que el capó (segons la imatge) està obert o mal tancat. Si la imatge és de la porta del maleter indica que està oberta o mal tancada.

 

Indicador de fre

 

Quan arrenques el cotxe s’encén i significa que està actiu, si s’encén amb el cotxe en marxa significa que hi pot haver algun problema amb el sistema de frenada. També pot indicar que hi ha el fre de mà posat.

 

 

Indicador de canvi automàtic

Hi pot haver alguna avaria en la caixa de canvis automàtica o el sistema de tracció total amb la caixa o diferencials bloquejats. Si l’avaria afecta el canvi salta en mode d’emergència i només funcionen 3 marxes.

 

 

Indicador de bateria o alternador

 

La llum indica que el sistema elèctric funciona perfectament. Si s’encén quan gires el motor significa que l’alternador no està funcionant bé. Si s’encén i pares el motor potser no es torna a engegar.

 

 

Indicador del sistema de direcció

 

Hi pot haver un fallo en el sistema de direcció, la direcció es posa dura i és millor portar-lo al taller per que el revisin.

 

Indicador del sistema d’Airbag

La llum determina que el sistema de l’Airbag funciona bé. Si no s’apaga o fa pampallugues alguna cosa falla.

Indicador de pressió d’oli

 

Hi pot haver una avaria en la pressió de l’oli si no s’apaga o s’encén la llum de tant en tant.

 

Indicador de llums llargues

 

Tal i com indica significa que les llums llargues estan enceses. Utilitza-les quan no tinguis cap cotxe al davant, en cas contrari els enlluernaràs.

 

Indicador de descans recomanat

 

Aquesta llum és molt nova i la majoria dels cotxes nous la incorporen, analitza els moviments del volant i nota quan estàs cansat, s’encén aquest indicador i et recomana que facis un descans.

 

 

 

Com pots veure t’hem ensenyat les llums més importants que has de tenir en compte, tot i que depenent del model pots trobar més o menys llums al teu panel.

 

Recorda que si alguna llum fa pampallugues o es queden fixes vol dir que existeix alguna anomalia, no et desentenguis d’elles ja que, a vegades, poden provocar accidents o una avaria cara si no es comprova a temps.

Quins són els avantatges de portar fars LED als cotxes

Publicat per 6:10 pm Actualitat, Blog, Consells | 0 comentaris

Quins són els avantatges de portar fars LED als cotxes

 

La seva fiabilitat, la il·luminació, la llarga vida útil i el ser molt adaptables són algunes de les característiques d’aquests tipus de fars.

 

Els fars LED (Led Emitting Diode), és l’última de les tecnologies que s’ha incorporat als moderns sistemes d’il·luminació.

 

A través d’aquest díode l’energia flueix en un sol sentit. A més a més, gràcies al cable que uneix els dos polsos del díode, un material emissor semiconductor i una lent que protegeix aquest material es produeix un feix de llum polaritzada.

 

L’última tecnologia en il·luminació de vehicles

El díode, és un dispositiu electrònic format per dos materials conductors units. Al veure’s sobre excitat, el primer dels materials acumula energia que envia el segon material en forma de carga negativa.

 

Aquests electrons es combinen amb la càrrega positiva de l’altre material del díode i produeixen fotons. No obstant, segons els elements químics d’aquests materials, poden produir ones de llum de diferents allargades i colors.

 

Entre els avantatges hi ha la seva fiabilitat, ja que, tot i suportar fortes vibracions, diferents temperatures o humitat poden arribar a durar més de 20.000 hores, quasi la mateixa vida del cotxe.

 

 

L’avantatge de la seva inèrcia lumínica, és a dir, el temps que passa des de que s’encén el LED fins al 100% de capacitat lumínica, ofereix una entrega instantània que permet optimitzar el temps d’advertència. Per exemple, en una frenada de llum de fre LED, aquesta s’il·lumina immediatament, de tal manera que els vehicles que circulin darrera poden anticipar-se millor.

 

També s’ha de tenir en compte el seu reduït consum d’energia, ja que, comparats amb els fars de xenó, consumeixen aproximadament un terç menys tot i que emeten una gran quantitat de llum. Alguns ofereixen una temperatura de color de 5500 ºC, similar a la llum de dia (5730 ºC). Això, sumat a la seva eficiència i menor pèrdua d’energia en forma de calor, permet que tinguin una vida útil molt superior.

 

A més a més, també són llums adaptatives (AFS). D’aquesta manera segons la situació en la que es trobi el vehicle, el far modificarà la intensitat i s’adaptarà a la boira, la pluja o si es condueix per carretera.

 

Com pots veure, portar llums LED són tot avantatges per la teva seguretat i poder veure-hi i ser vists pels altres conductors.

 

Font: Infotaller

Imatges: Tallers Fabregat Bellpuig

 

 

 

Què són i per a que serveixen els additius?

Publicat per 5:15 pm Actualitat, Blog, Consells | 0 comentaris

Què són i per a que serveixen els additius?

 

Què són els additius pel motor?

 

Existeixen una gran varietat d’additius al mercat, per aquest motiu en aquest article et farem un resum dels que existeixen al mercat.

 

Són un conjunt de químics amb propietats netejadores i protectores que actuen en diferents àrees crítiques del motor. Són productes que amb ús regular, ajuden a mantenir el vehicle en bones condicions per evitar avaries.

 

Per a què serveixen?

 

La seva principal funció es millorar la qualitat i eficiència del combustible, sempre amb la finalitat d’allargar la vida útil del motor.

 

Ajuden a mantenir el motor net, dissolent la brutícia i ajudant a eliminar-la pel tub d’escapament. A més a més, protegeixen el motor i milloren el seu rendiment, reduint el seu desgast i el consum excessiu d’oli i combustible prevenint avaries a llarg termini. Al mercat hi ha infinitat de varietats d’additius per a motor dièsel i benzina, amb l’objectiu de prevenir tot tipus de problemes deguts a la brutícia: injectors bruts, excés de fums a l’escapament, neteja del turbo, manteniment del filtre de partícules, consum excessiu d’oli, desgast del motor, fugues al radiador, …

 

El desgast i la brutícia dins del motor són inevitables. La conducció urbana, els embussos, arrencar el cotxe quan fa fred, accelerar o girar bruscament per evitar una col·lisió, accelerar el cotxe després d’engegar-lo… fan que el conductor realitzi a vegades accions de conducció ineficient.

 

Això provoca que es formi residus i sutge. I aquesta brutícia acaba acumulant-se als injectors, els filtres, la càmera de combustió, les vàlvules… i, a la llarga, acaba provocant avaries en el funcionament del motor.

 

Additius per a benzina i dièsel

 

Estan dissenyats per afegir-se directament al dipòsit de combustible abans d’omplir-lo. D’aquesta manera, s’assegura que existeixi una bona barreja entre l’additiu i la benzina o el dièsel.

 

Són productes sintètics que contribueixen al desenvolupament de l’automòbil i millora la qualitat del combustible i lubricant les bombes. Per tant, s’obtindrà un millor rendiment del motor per a obtenir un funcionament òptim.

 

Afegeix-lo directament al dipòsit abans d’omplir-lo

 

Aporten els següents beneficis:

 

 • Netegen completament el sistema de combustible
 • Optimitzen el funcionament del motor i la combustió
 • Redueixen les emissions de gasos nocius
 • Estalvien el consum de combustible
 • Allarguen la vida del sistema de combustió

 

Per resumir, els additius per a benzina i dièsel allarguen la vida des del dipòsit fins al sistema d’escapament.

 

Additius netejadors d’injectors per a benzina i dièsel

 

Estan especialment pensats per a una neteja profunda i un manteniment del sistema d’injecció tant de vehicles dièsel com de benzina.

 

Aquests productes també s’afegeixen al dipòsit de combustible abans d’omplir-lo per a aconseguir així un balanç perfecte entre el combustible i l’additiu.

 

Un petit consell

 

És recomana utilitzar el producte una vegada cada 2000 km o cada vegada que omplim el dipòsit si practiquem una conducció esportiva.

 

Aquest tractament aporta una neteja i una lubricació més profunda que els productes anteriors. Neteja els injectors, pistons, vàlvules, bombes i altres elements del sistema, aconseguint:

 

 • Eliminar els dipòsits de carbó d’injectors i la prevenir l’engarrotament de les vàlvules.
 • Optimitzar i estabilitzar el consum de combustible.
 • Reduir les emissions de gasos nocius.
 • Allargar la vida del sistema de combustió i del catalitzador.
 • Reduir la corrosió i el desgast.

 

En resum, si el teu vehicle mostra algun símptoma de mala combustió, aquests són els productes més aconsellables per a ell.

 

 

Allarguen la vida del sistema de combustió i del catalitzador

Per últim, hi ha els additius súper netejadors-protectors pel sistema d’injecció

 

S’utilitza en el cas que el vehicle presenti símptomes clars d’una combustió defectuosa degut a diverses raons: obstrucció parcial d’injectors, vàlvules d’admissió,…

 

Si observes una emissió excessiva de fums, problemes en l’arrancada o acceleració discontínua és recomanable utilitzar un producte que netegi, lubriqui i protegeixi l’interior del nostre cotxe. Per què?

 

Un additiu amb aquestes característiques, permet que el motor torni a funcionar d’una manera òptima, aconseguint:

 

 • Reduir les avaries del motor.
 • Allargant la vida del motor i els seus diferents components.
 • Reduir i prevenir la corrosió i el desgast.
 • Reduir els fums i allargar la vida dels catalitzadors.

 

Esperem haver-te aclarit els teus dubtes sobre els additius per a motor en aquest article. Recorda que si el teu vehicle presenta alguns d’aquests símptomes és important que vagis al taller.

 

Font: Infotaller

Imatges: Tallers Fabregat Bellpuig

 

Els blogs més vists de l’any 2018

Publicat per 4:56 pm Actualitat, Blog, Consells | 0 comentaris

Els blogs més vists de l’any 2018

 

Tal i com fem cada començament d’any, us farem una repassada dels articles més vists del nostre blog per tal que hi puguis tornar a fer una ullada:

 

La importància de l’anticongelant

 

La importànica de l’anticongelant

 

És vital l’anticongelant pel cotxe ja que els seus components químics regulen la temperatura del motor quan està en funcionament (a uns 90oC, més o menys), i en temperatures sota zero, per evitar que es congeli, a més a més, no fa malbé el motor amb el pas del temps… Clica aquí

 

Com evitar el trencament del turbo

 

Com evitar el trencament del turbo

 

Un bon manteniment produeix un bon rendiment i eficiència. Els turbos i les peces mòbils són resistents, però cap turbina suporta abusos continus sense conseqüències. És a dir, si no el tractes bé, es trencarà. Així de simple. A vegades un mal trencament del turbo pot acabar amb la vida del motor… Clica aquí

 

Filtre anti-partícules

 

Filtre antipartícules

 

En aquest bloc vàrem explicar que el filtre de partícules és com una esponja que absorbeix sutge i partícules sòlides derivades de la combustió que, si no fos així, acabarien a l’atmosfera o al nostre sistema respiratori… Clica aquí

 

Filtre de pol·len

 

Diferència entre un filtre de pol·len usat i un de nou

 

Redueix l’exposició a contaminants: pols, pol·len, insectes, carbonilla del dièsel, la pols dels pneumàtics i els frens i els gasos perjudicials per a la salut… Clica aquí

 

Com evitar que els nens es maregin al cotxe

 

Com evitar que els nenes es maregin al cotxe

 

Us vàrem explicar que els marejos (anomenat cinetosis) són un trastorn produït pel moviment de les persones que viatgen en mitjans de transport (avió, tren, vaixell, cotxe,…). Això succeeix per que el cos està aturat i tot al volant es mou… Clica aquí

 

Imatges: Tallers Fabregat Bellpuig

 

Avantatges de la descarbonització del motor: tot el que has de saber

Publicat per 5:45 pm Actualitat, Blog, Consells, Promocions | 0 comentaris

Avantatges de la descarbonització del motor: tot el que has de saber

 

Portar el manteniment del cotxe al dia sempre es recomanable si no et vols gastar molts diners en reparacions degut a no fer-ho. En aquest bloc hem parlat de molts temes (filtre partícules, turbo, culata, vàlvula EGR,…) però avui ens centrarem en la descarbonització del motor.

 

Com es fa el sutge, anomenada “carbonilla”?

 

Com ja hem explicat, durant el cremat de combustible no tot es crema (no es crema tant la benzina com el dièsel), i deixen residus el que genera sutge. Aquest sutge és com el colesterol en els humans: obstrueix les “venes” i el cor del cotxe no rendeix com ho hauria de fer, i just en aquest moment tocaria descarbonitzar el motor.

 

El sutge es genera per que el sofre i els metalls generen un rebuig molt resistent que s’adhereix amb facilitat a tot tipus de superfícies, obstruint tot al seu pas, especialment els conductes i la càmera de combustió. N’hi haurà més o menys depenent del tipus de combustible, els seus additius i, com no, la qualitat del refinat i si té molt sofre.

 

Per més mals de caps pel conductor, aquests residus són capaços d’aguantar temperatures de més de 900 graus centígrads, provocant la pèrdua de potència, avaries en l’acceleració, auto-encesos, augment del consum…

 

I per tal d’evitar l’acumulació d’aquest sutge tan resistent i adherit és necessari fer ús de maquinària especialitzada per poder-la netejar adequadament. Per aquest motiu es recomanable anar a un taller especialitzat per tal de descarbonitzar el motor del cotxe.

 

Els conductors dels cotxes actuals, especialment els dièsel, han de tenir especial cura per tal que funcionin correctament i es regenerin, com anar amb al règim, una velocitat constant i una alta temperatura dels gasos d’escapament, és a dir, tot el contrari del que fan la major de conductors.

 

Descarbonitzadora de motor

 

Què és i com funciona la descarbonització del motor del cotxe

 

Es poden descarbonitzar els motors de benzina, dièsel, GLP,…

 

 • Què és una descarbonitzadora i com funciona

 

Fa uns anys els mètodes disponibles eren molt complexos, cars i alguns molt contaminants. Comparades amb les anteriors les actuals necessiten un temps inferior a una hora per a fer una neteja en profunditat i molt superior a les que es feien abans, que necessitaven desmuntar el motor (que comportava entre 5 i hores) i fer servir productes químics.

 

 • Com funciona el procés de descarbonització

 

El gas entra per l’admissió, barrejant-se amb l’aire aspirat a través del filtre. Al passar pels tubs i peces que estan abans de la càmera de combustió no tindrà cap efecte, ni positiu ni negatiu. Comença a ser eficaç quan comença a combustionar-se. Dins de la càmera de combustió el gas elevarà la temperatura concentrant la calor cap endins, el que farà que es cremin els residus existents en aquesta càmera, incloïen vàlvules, caps d’injectors, bugies, cap de pistó, etc., sense que els metalls de motor s’escalfin per efecte del gas. Després, amb la calor generada junt amb el vapor d’aigua passa a formar els gasos d’escapament que descarbonitzaran, degut a la temperatura, del vapor d’aigua i l’afinitat del gas orto-oxihidrogen amb el carbono, els conductes per on hagi passat: EGR, admissió, turbo, Fap i catalitzador. Usant-lo bé i actuar en diferents tipus de motor i avaries, el resultat és increïble.

 

No et perdis un vídeo demostratiu per tal que veguis com funciona el mecanisme de descarbonització.

 

 • Quins avantatges té pel motor

 

Els avantatges són obvis i els conductor els notarà en el moment que es posi al volant. Recuperarà la potència, reduirà el consum, recuperació del par de motor, en altes revolucions el soroll del motor és menor i està menys forçat, es redueixen o s’eliminen les emissions de fum negre pel tub d’escapament, el ralentí va més suau, no hi ha vibracions i molt més.

 

 • Reducció del consum fins a un 10%. Lògicament, el resultat varia segons el model i la marca del vehicle, així com la teva forma de conduir.

 

 • Recuperació del par i la potència, ja que es recupera la compressió original en cada un dels cilindres, tot i que no serà com originalment, ja que s’ha de tenir en compte el desgast de les peces.

 

 • Reducció de les vibracions amb el cotxe a ralentí.

 

 • El motor està menys forçat i treballa millor a altes revolucions, amb unes recuperacions més eficaces.

 

 • Menys contaminació i absència de fum negre pel tub d’escapament, ja que s’evacuen de manera eficaç les partícules sòlides.

 

 • El so del motor és millor i augment l’elasticitat i la progressió de la resposta de la mecànica.

 

 • Funcionament més suau del conjunt motor-transmissió, especialment perceptible en els cotxes amb canvi automàtic.

 

 • Hi ha alguna contraindicació

 

La descarbonització no causa danys al motor, a més a més, en els casos de filtres de partícules obstruïts que donen avaria de motor, es solucionen. Els usuaris hi trobaran una gran solució a problemes que abans eren difícils de solucionar sense gastar-se molts diners.

 

 • Quan fa falta descarbonitzar el motor

 

Des del primer moment que arranquem el motor del nostre cotxe ja es formen residus derivats de la combustió, però fins als 15.000 – 20.000 quilòmetres no es comencen a consolidar. En la majoria de les vegades és molt lleu i justament en aquell moment, pel que actuant amb regularitat podem evitar que es perjudiqui a la mecànica.

 

A mesura que passin els anys i, quan superem els 20.000 quilòmetres, els residus derivats de la combustió ja tenen un gruix considerable i, tot i que no existeixen a un suficient nivell com per provocar avaries, és l’hora de descarbonitzar el motor. És a dir, ho hauríem d’incloure en el manteniment habitual a la vida útil del teu cotxe.

 

D’altra banda, també pots detectar tu mateix si el sutge està obstruint alguns components del teu motor. Els símptomes principals de la calamina en la mecànica són:

 

 1. Fum negre: la causa és per l’excés de combustible no cremat a causa de la falta d’oxigen en la combustió, ja que els conductes d’aspiració i escapament estaries obstruïts pel sutge.

 

 1. Augment de consum: per la mala disposició de les vàlvules i el tancament incomplert de la càmera de combustió a causa de la reducció de l’entrada d’aire. Bàsicament, s’està produint una mala combustió.

 

 1. Pèrdues de potència i acceleració: els residus que es van dipositant a la càmera de combustió i a la resta de peces provoquen un tancament incomplert de les vàlvules, la reducció del diàmetre dels conductes que permeten l’entrada d’aire i la sortida dels gasos d’escapament, l’obstrucció parcial dels injectors i una mala prestació del motor, reduint amb ell la capacitat volumètrica de la càmera de combustió.

 

 • Ho puc fer jo mateix

 

Com ja hem comentat, els cotxes actuals, especialment els dièsel, requereixen certes cures per part dels seus propietaris per que funcionin correctament i regenerar-se. Per aquest motiu, evitar que a l’interior del motor i als conductes d’admissió i escapament es formi sutge, existeix un petit truc que pots fer tu mateix per tal de retardar l’aparició de la calamina.

 

És molt senzill i serveix igual tant pels motors dièsel com pels de benzina. Consisteix en mantenir un règim alt, una velocitat constant i una alta temperatura dels gasos d’escapament en petits intervals de temps amb certa freqüència, amb la particularitat de que en els de dièsel no podem pujar tant de voltes el motor al tenir menys revolucions.

 

Has de tenir en compte que abans de fer la prova, és necessari que el motor estigui calent i hagis circulat durant més de mitja hora per carretera (no per ciutat). Posa la tercera marxa del canvi i puja una mica les voltes del motor, mantenint unes 1.000 revolucions per sota del límit marcat en vermell en el compta-revolucions. Fes-ho en una carretera on no molestis a altres vehicles.

 

Es recomana mantenir així el motor durant al menys 3 minuts, i no excedir-te de més de 6 o 7 minuts en cap cas. Depenent de l’ús que fem del cotxe, ho podem fer cada dues setmanes o un mes per aconseguir que el motor expulsi el sutge i no perdi l’acceleració, però has de tenir en compte que al cap i a la fi estàs, senzillament, forçant la mecànica. Pots continuar aquesta pràctica amb productes de neteja de motors.

 

Esperem que aquests consells t’ajudin a tenir més cura del teu cotxe i posar en pràctica la descarbonització del motor, ja que el teu cotxe t’ho agrairà.

 

Font: Info Taller

Imatges: Tallers Fabregat Bellpuig

 

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació .plugin cookies

ACEPTAR