7 de cada 10 automòbils circulen amb el líquid de frens en mal estat


7 de cada 10 automòbils circulen amb el líquid de frens en mal estat

 

L’estat del líquid de frens és un factor clau a l’hora de posar-se al volant d’un vehicle ja que un manteniment inadequat del líquid augmenta el risc de patir un accident.

7 de cada 10 automòbils circulen amb el líquid de frens en males condicions. Per aquest motiu els experts alerten de la importància de mantenir el líquid en un estat adequat ja que un estat incorrecte del mateix té greus conseqüències reduint la seva efectivitat dràsticament i la potència de la frenada.  En definitiva, un bon estat del mateix és de vital importància per a la seguretat del vehicle i els seus passatgers.

Revisa l'estat del líquid de frens

Revisa l’estat del líquid de frens

El líquid de frens és una de les parts més importants del sistema de frens del vehicle. Generalment, el descens en el nivell del líquid de frens es causat pel desgast de les pastilles (han de ser canviades regularment), el que genera espai en el conducte de frens, produint una baixada de nivell en el líquid i també pel desgast de l’embragatge, ja que també forma part del sistema hidràulic del mateix.

El líquid de frens és higroscòpic, és a dir, atreu i absorbeix la humitat del que l’envolta perdent les seves propietats.

“Amb un manteniment correcte, un treball professional i el líquid de fre de qualitat s’aconsegueix millorar la seguretat, ja que s’escurçarà  la distància de frenada i es perllongarà la vida del sistema de frens”, assenyalen els experts.

A més a més, es recomanable revisar el líquid del nivell de frens en cada revisió de manteniment, que per seguretat s’ha de canviar cada tres anys, i anar al taller de confiança quan es detecti alguna anomalia, però en qualsevol cas és el fabricant del vehicle qui ha de facilitar-te el període exacte de substitució.

Imatges: Tallers Fabregat Bellpuig

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació .plugin cookies

ACEPTAR