El comportament que pot fer malvé el teu cotxe


Un comportament que es repeteix entre aquells conductors que busquen estalviar combustible és el de conduir amb el motor a baixes revolucions i en marxes llargues. D’aquesta manera es redueix el consum del cotxe.

Una pràctica que pot suposar un petit estalvi. Tot i això, quan s’abusa d’aquest truc, hi ha males conseqüències relacionades amb fallades i avaries al motor, així com en altres dels sistemes del vehicle.

Diferències entre els motors de gasolina i els de dièsel

De manera general, els motors de gasolina funcionen entre les 2.000 i les 4.000 revolucions per minut. Per la seva banda, els motors de dièsel situen aquesta forquilla entre les 1.500 i les 3.000 revolucions per minut, una xifra una mica menor.

I és que el fet de conduir a baixes revolucions el motor es veu menys forçat, cosa que fa que es consumeixi menys. Tot i això, té diverses conseqüències negatives.

Què pot passar si es condueix a baixes revolucions?

Són diverses les coses que cal tenir en compte abans de posar en marxa aquest truc. Sí, perquè quan se n’abusa, les conseqüències poden ser nefastes per al motor i altres sistemes. A més, fins i tot es pot arribar a consumir més en alguns moments determinats.

Els problemes de conduir a baixes revolucions

1. Pots consumir més

Quan es condueix a baixes revolucions es pot precisar en certs moments d’un extra de potència, com quan s’enfila un port o cal avançar. En aquests casos, el motor respondrà de manera més lenta. Per això, en consumirà més.

Aquest fet tan simple dispararà el consum, per tant estaràs perdent gran part de l’estalvi que has pogut aconseguir mentre estaves duent a terme el truc. Però això no és tot, també hi ha altres problemes associats.

2. Altres sistemes que poden patir danys

Per altra banda, el motor no és l’únic element que pot patir danys, ja que succeeix el mateix amb els sistemes anti contaminació, així com amb els filtres antipartícules. I la raó és que el vehicle no funciona a la temperatura òptima.

Com a conseqüència, no es poden cremar els residus i aquests sistemes es poden bloquejar. En aquest sentit, una avaria d’aquesta mena pot anar dels 400 als 1.200 euros, i per això l’estalvi tampoc serà tal.

3. Problemes amb l’oli

L’oli és un altre dels elements que cal tenir en compte. A baixes revolucions trigarà més a assolir la seva temperatura de funcionament, que se situa entre els 80 i els 90 graus.

Si no treballa a aquesta temperatura, no lubricarà els components del motor de la forma adequada, podent ocasionar, de nou, més avaries. De fet, el pitjor que pot passar és que hagis de canviar el motor complet.

4. Altres problemes

Finalment, a tots aquests problemes, també cal sumar-hi les tensions i l’esforç que patiran elements com els pistons, les bieles o la caixa de canvis. De nou, tant la durada com el funcionament podrien veure’s afectats.

Imatges: Contacta | Tallers Fabregat

Web: Els mecànics es freguen les mans: l’error amb el cotxe que et destrossa el motor (catalunyadiari.com)

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació .plugin cookies

ACEPTAR