Punts clau a revisar a la primavera


Punts clau a revisar a la primavera

Sempre és important portar el vehicle en bon estat per evitar mals majors, però amb l’arribada de la primavera hi ha una sèrie de canvis climatològics que afecten de manera diferent el funcionament dels cotxes i fan convenient fer una revisió al vehicle. Tot i que aquestes temperatura no son tan perjudicials per a la mecànica com el fred de l’hivern o el calor de l’estiu, hi ha fenòmens que afecten especialment al vehicle en aquesta estació i que afecten de manera directa alguns dels seus components.

La importància del filtre d’aire

Per exemple, en aquesta estació, la quantitat de partícules en suspensió augmenta i, com a conseqüència, s’acumulen al filtre d’aire, el que pot comportar un mal funcionament degut a un desgast prematur. Per aquest motiu, si convé, és recomanable substituir-lo.

No menys important és l’interior de l’habitacle del cotxe, ja que en aquestes dates hi ha moltes al·lèrgies que pateixen molts conductors i acompanyants. Pol·len, pols, àcars i bactèries procedents de l’exterior resulten realment molestos, però la seva entrada pot limitar-se en gran mesura si el filtre de l’habitacle (filtre de pol·len) està en bones condicions. És important revisar-lo i si convé substituir-lo.

Comprova l’aire condicionat

A més a més, depenent de l’any, en primavera podem arribar a temperatures elevades, per aquest motiu l’aire condicionat comença a fer-se necessari per combatre-les. Si no et funciona correctament, és aconsellable que vagis al teu taller de confiança per a que te’l revisin.

I després de l’hivern, és possible que les bateries més velles hagin patit un desgast que comporti la seva substitució. S’haurà de revisar per evitar qualsevol mal de cap.

I si és una primavera plujosa, la barreja de pluja, flors i fulles acumulades damunt del parabrises pot reduir la visibilitat. Per a treure adequadament aquesta brutícia, així com les gotes de pluja, s’ha d’assegurar de portar els neteja parabrises en bones condicions.

Imatges: Tallers Fabregat Bellpuig

Fonts: Infotaller

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació .plugin cookies

ACEPTAR