Calibratge de sistemes avançats d’assistència al conductor


Dispositiu de calibratge i ajust per ordinador per a càmera i radars total

Els radars per detectar la distància entre vehicles i el vianant o l’objecte poden anar instal·lats a la part davantera o posterior del vehicle amb ancoratge fix al xassís o carrosseria, i darrera del para-cops i fins i tot estar inserit en el mateix para-cops. Davant un impacte, el radar pot patir danys o, fins i tot, ens poden causar danys als conductors d’altres vehicles que a l’estacionar colpegen al nostre cotxe.

 

Sistemes avançats d'assistència al conductor

Sistemes avançats d’assistència al conductor

 

En el cas que el radar prengui mal amb el cop, caldrà substituir-lo per un altre de nou i segons indiqui el fabricant, calibrar per al seu correcte funcionament a través de la màquina de diagnosi destinada a aquesta finalitat.

Tallers Fabregat ja disposa d’aquest dispositiu de calibratge ràpid amb les següents funcions:

  • Ajust càmera basat per ordinador: Transferència de la posició del vehicle per a la seva alineació a la pantalla delportàtil o DCU, assegura un ajust ràpid i precís, no es requereix alineador per a l’ajust, les càmeres integrades i el programari mesuren la distància al vehicle i l’orientació cap a l’eix de conducció completament digital. A més, compta amb un ajust fàcil i ràpid directament sobre la pantalla, sense necessitat de cinta de mesurament ni làser.
  • Calibratge de Càmera: Configuració en pocs segons gràcies als suports verds que es col·loquen en posicions d’altura predefinides (Grup Volkswagen). El panell de Volkswagen també és compatible amb Alfa Romeo i Ferrari
  • Calibratge de Radar: Desplaçament lateral per aconseguir la posició de mesurament requerida. El panell de Volkswagen també és compatible BMW, Mini, Nissan, Fiat i Suzuki

 

Calibrador ràpid i eficient de càmeres i radars total

ADAS és l’acrònim de “Advanced Driver Assistance Systems” i sota el seu paraigua s’engloben els sistemes d’última generació que serveixen com a ajuda i assistència al conductor.

Sabies que més de la meitat (54%) dels cotxes nous matriculats el 2017 anaven equipats amb sistemes d’ajuda a l’aparcament, un 31% incorporaven assistents de frenada d’emergència, i un 30% sistemes de manteniment de carril, segons un estudi de Bosch sobre la quota d’instal·lació de sistemes d’assistència al conductor (ADAS). Unes quotes que s’assoleixen, se subratlla en l’estudi, “perquè són un equipament de sèrie en els nous vehicles “, ja que, també indiquen: ” els conductors encara són poc proclius a demandar com a opció o extra a l’hora de comprar un cotxe “ .

¿I A EUROPA?

A l’igual que a Espanya, els assistents d’aparcament i els sistemes de Frenada automàtica d’emergència són cada vegada més freqüents. França està al capdavant pel que fa a assistent d’aparcament, ja que l’equipen el 85% dels seus vehicles nous, mentre que Itàlia ocupa l’últim lloc amb un 44%. A la frenada automàtica d’emergència, la quota de Bèlgica o Alemanya se situa en el 54%, mentre que a França i Itàlia és de l’30%.

La DGT (Direcció General de Trànsit) emet dades pel que fa als costos directes que generen els accidents de trànsit. Durant anys rondaven l’1% de l’PIB (Producte Interior Brut), equivalent a una quantitat que s’aproxima als 10.000 milions d’euros.

Si ho comparem amb altres països en els quals es porten muntant fa temps, les despeses per sinistralitat o accidents de trànsit es poden reduir i estalviar al voltant de 4.500 milions d’euros, gràcies a la incorporació en els vehicles dels sistemes ADAS.

La Unió Europea té previst, que amb la implantació d’alguns d’aquests sistemes de forma obligatòria pels fabricants de vehicles, es poden evitar 25.000 morts i al voltant de 140.000 ferits greus fins a l’any 2038.

Aquests sistemes ADAS, contribueixen a que la conducció es torni molt més segura, fiable, i sobretot ergonòmica, a causa de la gran comoditat que aquests dispositius ens aporten en la conducció i sempre sense oblidar que mai cal deixar de prestar atenció durant la conducció, perquè al cap i a la fi són sistemes que ens ajuden, però que no fan que el vehicle circuli de forma autònoma.

Però quins són els sistemes ADAS del cotxe?

ACC: “Adaptive Cruise Control”

Se’ns informa que comptem amb un control de creuer adaptat, és a dir, que nosaltres li programem una velocitat i ell la manté i frena per si mateix si hi ha un obstacle per després, un cop aclarit el pas, tornar-la a recuperar.

LKAS: “Line Keeping Assist System”

Control de carril. Un cop activat, el cotxe detecta si t’estàs sortint mitjançant la lectura de línies, avisa i actua sobre la direcció per corregir la trajectòria.

LDW: “Line Departure Warning”

Control de carril, però en aquest cas simplement avisa amb un indicador sonor, lluminós o en forma de vibració, que ens estem sortit de carril sense haver activat en intermitent (pel que interpreta que és involuntari).

FCW: “Forward Collision Warning”

T’avisa a través d’un xiulet i / o missatge en el quadre que picarem a què ens precedeix. Però compte, només avisa, frenar és cosa teva …

PCW: “Pedastrian Crossing Warning”

Aquest sistema és capaç de detectar vianants i frenar el cotxe de forma autònoma.

Avís de vianants en la nostra trajectòria

Això és filar més prim, ja que avisa de vianants en la nostra trajectòria. Es tracta d’evitar atropellaments en la mesura del possible fent que el conductor tingui molt present que hi són.

BSD : “Blind Spot Detection”

Avisador d’objectes en l’angle mort. Molt bo. Va obrir el foc Volvo amb la seva BLIS i ara és un ADAS gairebé indispensable.

CTA: “Crossing Traffic Alert”

T’avisa al sortir marxa enrere d’un estacionament en bateria no ve trànsit d’una banda. Alguns són més exagerats que altres, però solen ser tots prou fiables.

DFD: “Driver Fatigue Detector”

Detector de cansament del conductor. El que a mi més m’agrada és el de Mercedes Benz, amb aquest simpàtic dibuix de la tassa de cafè dient-te que paris i et prenguis alguna cosa .

Tot i que tots aquests dispositius ens ajuden a la nostra seguretat, cal tenir en compte que mai hem d’abaixar la guàrdia i sempre estar atents a la carretera.

Fonts: BOSCH

Imatges: Tallers Fabregat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació .plugin cookies

ACEPTAR